Low Energy Dwelling, Dinas Powys, South Wales, UK

led1

The Vale of Glamorgan Planning Department described this new dwelling designed by Gillard Associates as an exemplary sustainable development proposal. The elegant building makes the most of excellent south-facing views with generous open-plan spaces linking right through the building towards floor-to-ceiling glass doors that frame the rolling countryside beyond.  Designed for a couple approaching retirement this house provides luxury and comfort in a robust dwelling based on high quality construction, materials and sustainable technologies.

The steeply sloping site and the relatively large plan area of the building required careful handling of the substructure solutions, and the design inputs included detailed considerations to assist the architect to deliver a Code 4 home.